ÎMPREUNĂ PUTEM REZOLVA PROBLEMA DUMNEAVOASTRĂ!

Un mic pas în lumina reflectoarelor, pentru promovarea medierii

16 mai
emisiune-bahmu-mediere

Un mic pas în lumina reflectoarelor, pentru promovarea medierii

Pentru mulți români medierea rămâne încă o noțiune puțin înțeleasă și mai puțin o soluție pentru rezolvarea unui conflict. Profesia noastră suferă și acum, la 7 ani de la momentul legiferării, de o lipsă de vizibilitate și promovare la nivelul omului de rând. Dincolo de eforturile pe care organismele noastre de reprezentare națională sau locală le fac cu mai mult sau mai puțin succes, este nevoie ca fiecare dintre noi să încerce, cu mijloacele și eforturile proprii, să promoveze medierea.

Atâta vreme cât facem acest lucru într-un mod cât mai corect și decent, fără excese sau formule populiste, avem șansa să contribuim la promovarea eficientă a unei profesii minunate, utile pentru societate și pentru semenii noștri.

Luna trecută am avut oportunitatea să apar într-o emisiunea televizată, în direct, pentru a vorbi despre mediere. Nu sunt obișnuit să stau în lumina reflectoarelor și a camerelor de luat vederi, dar am considerat că este de datoria mea să accept provocarea și să merg la emisiunea ”Începe Bahmu”, difuzată pe Antena 2.

Nu este cea mai urmărită emisiune de televiziune din România, dar este o emisiune al cărei public merită să știe mai multe despre mediere. Pentru că nu știe foarte multe, așa cum am putut să constat chiar pe parcursul emisiunii, când, întrebând publicul despre această soluție alternativă de rezolvare a disputelor, am constatat că puțini au fost cei care auziseră măcar de mediere.

Am încercat să le vorbesc despre mediere și avantajele ei într-un limbaj accesibil, accentuând lucruri pe care le-am considerat relevante pentru acest gen de public și de telespectatori. Am avut ceva emoții, ceva trac, cum se spune în lumea reflectoarelor și a camerelor de luat vederi, dar cred că m-am descurcat onorabil și am reușit să transmit aproape tot ce mi-am propus. Și am să mai fac asta dacă o să mai am ocazia.

Pentru mine a fost un exercițiu bun și o oportunitate valorificată de a promova, cu mijloacele proprii, medierea. Și dacă fiecare dintre noi va încerca să promoveze corect și decent această profesie și acest concept în rândul oamenilor, folosind orice oportunitate, o să avem cu toții de câștigat.

Puteți urmări înregistrarea emisiunii aici.