ÎMPREUNĂ PUTEM REZOLVA PROBLEMA DUMNEAVOASTRĂ!

NELSON MANDELA, UNUL DIN „MEDIATORII” CARE AU SCHIMBAT LUMEA !

15 dec.
mandela

NELSON MANDELA, UNUL DIN „MEDIATORII” CARE AU SCHIMBAT LUMEA !

Atunci când reuşeşti să schimbi lumea, înseamnă că eşti un mare om şi voit sau nu devii exponentul acelei lumi.

Atunci când reuşeşti să îi schimbi pe cei din jurul tău, fără ca tu să te schimbi, asta este cu adevărat important.

Ce înseamnă de fapt să fii mediator ? În sens larg, nu înseamnă în nici un caz să fii o persoană autorizată să presteze această activitate, ci înseamnă să ai capacitatea să schimbi oamenii cu tot ce înseamnă ei, cu acţiunile, ideile şi poate chiar şi “inima” lor. Să poţi să îi faci să creadă în tine, să înţeleagă că ceea ce spui şi calea pe care le-o arăţi, pentru ca ei la rândul lor să decidă şi să acţioneze, reprezintă “calea cea bună”, asta înseamnă să fii cu adevărat mediator.

Nelson Mandela a făcut asta ! Mandela este cu adevărat unul din “mediatorii” acestei lumi, care va continua să “medieze” de dincolo de moarte, multă vreme, omenirea. Dovadă stau cuvintele lui care nu se vor opri niciodată să acţioneze aupra mentalului şi inimii oamenilor.

În memoria lui Nelson Mandela, o parte din cuvintele lui …

mandela2

“Pentru a fi liber nu este suficient să te eliberezi de lanţuri, trebuie să respecţi şi susţii şi libertatea altora”.

“Nimeni nu se naşte urând alte persoane pentru culoarea pielii lor sau pentru religia lor. Oamenii trebuie să înveţe să urască, iar dacă pot învăţa ura, pot învăţa şi iubirea, care este un sentiment mai apropiat de inima omului”.

“Nu are niciun farmec să fii prudent, să te mulţumeşti cu o viaţă în care faci mai puţin decât poţi”.

“Când am ieşit pe uşa care mă purta spre libertate, am ştiut că dacă nu las ura şi amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare”.

“Să elimini sărăcia nu este un act de caritate, ci un act de dreptate. Ca şi sclavia sau apartheidul, sărăcia nu este o stare naturală. Este provocată de om şi poate fi eradicată de acţiunile oamenilor”.

“Se spune că nu cunoşti cu adevărat o naţiune, până nu ai stat într-una din închisorile ei. O naţiune nu ar trebui să fie judecată după cei mai sus-puşi cetăţeni ai ei, ci după cei mai umili”.

“Uneori ne întrebăm cine sunt eu ca să fiu strălucitor, superb, frumos, talentat, fabulos? De fapt, cine eşti tu ca să nu fii”?

“Nimic nu este alb sau negru”.

“Le datorăm copiilor noştri, cei mai vulnerabili cetăţeni ai oricărei societăţi, o viaţă lipsită de violenţă şi teamă”.

“Teama noastră cea mai mare nu este că nu suntem la înălţimea unei situaţii. Cea mai mare teamă a noastră este că suntem cumplit de puternici. De lumina noastră ne temem, nu de întuneric”.

“Curajos este nu cel ce nu are frică, ci acela care ştie să-şi învingă frica sa”.

“Că ai căzut nu are nicio importanţă, deoarece numai modul în care te ridici contează”.

“Dacă îi vorbeşti unui om într-o limbă pe care o înţelege, cuvintele tale vor ajunge la mintea lui. Dacă îi vorbeşti în propria lui limbă, cuvintele ajung la inima lui”.

mandela3

Un omagiu pentru NELSON MANDELA, o emblemă a lumii noastre.