ÎMPREUNĂ PUTEM REZOLVA PROBLEMA DUMNEAVOASTRĂ!

Medierea asupra unui loc de veci sau despre medierea la orice vârstă

29 nov.
medierea-asupra-unui-loc-de-veci-sau-despre-medierea-la-orice-varsta

Medierea asupra unui loc de veci sau despre medierea la orice vârstă

Medierea e pretutindeni, chiar dacă unii nu o cunosc, iar alţii nu o acceptă.

Medierea funcționează în această viață, însă chiar și dincolo de ea. Este cazul medierii unui conflict pentru împărțirea unor cripte dintr-un loc de veci între mai mulţi moştenitori.

Câteodată ambiția oamenilor din această viață trece și hotarele morții, câteodată însă rațiunea învinge și oamenii acceptă să se înțeleagă și să își stabilească încă de pe acum locul de veci, mai precis cripta în care să își ducă somnul de veci.

Poate că cei mai tineri vor râde, însă pentru cei mai „maturi” în ale vieţii reprezintă un aspect fundamental pentru trecerea lor de pe acest pământ la cele veșnice.

Cred că este bine de știut că în România anului 2016 persoanele în conflict, chiar și pentru un loc de veci sau o criptă, înţeleg să apeleze la mediere.

Salut din toată inima persoanele din cazul meu care au apelat la mediere și care, chemate fiind la această procedură, nu au refuzat-o, ci dimpotrivă au acceptat invitația. Am apreciat deschiderea domniilor lor faţă de procedura de mediere, faptul că au înţeles avantajele medierii şi au avut o atitudine deschisă, a omului cu experienţă de viaţă care ascultă, înţelege şi analizează beneficiile de care poate dispune.

Motivul fundamental al subiectului meu îl reprezintă însă, media de vârstă al persoanelor care și-au soluționat conflictul prin mediere, respectiv cc. 75 de ani. A fost o premieră pentru mine să mediez un conflict între persoane cu asemenea vârstă respectabilă, cu atât mai mult cu cât părţile în conflict, moştenitorii, au ajuns şi la un acord.

Am tratat aceste persoane în conflict, cu căldură, primind la rândul meu de la domniile lor, căldură,  râmânând însă neutru şi imparţial.

Şi pentru că înainte de a fi profesionişti, suntem oameni, în sinea mea, după încheierea medierii, m-am bucurat de prezenţa domniilor lor, aşa cum mă bucur de prezenţa bunicilor mei pe care îi văd de fiecare dată când am ocazia.

Concluzia:  Medierea funcționează la orice vârstă, inclusiv pentru conflictul asupra unui loc de veci.