ÎMPREUNĂ PUTEM REZOLVA PROBLEMA DUMNEAVOASTRĂ!

Despre mine

Mediator Cristian Şerban

mediator-cristian-serbanProfesionalism şi dedicaţie

Am devenit mediator pentru că văd în această metodă alternativă la justiția clasică o cale eficientă de depașire a situațiilor conflictuale. Cred în oameni și în capacitatea lor de a trece peste o stare conflictuală, dacă sunt mediați de un specialist. Studiile juridice și experiența profesională de până acum vin să competeze profilul meu de mediator.

Pregatirea juridică a început cu Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu. După examenul de licentă, susținut în 1998 la Universitatea București, am început să lucrez în cadrul Direcției Juridice din UCECOM, pe poziția de consilier juridic. Este o profesie în care m-am perfecționat continuu și care îmi asigură o bază solidă de cunoștințe pentru aproape orice tip de mediere.

În perioada 2000 – 2004 am fost arbitru la Curtea de Arbitraj de pe langă UCECOM, unde am arbitrat litigii comerciale și de drept cooperatist. Am avut astfel posiblitatea să cunosc și să practic o altă importantă metodă alternativă de soluționare a disputelor, folosită în mediul de business. În 2004 am obținut și calitatea de practician în insolvență, în cadrul Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență (UNPIR). Din 2005 lucrez și în administrația publică locală detinând o funcție juridică în cadrul unei instituții din subordinea Consiliului Local Sector 2 București.

Am avut şansa să lucrez atat în mediul privat, cât și în administrația publică și cunosc foarte bine ambele sisteme, cu toate particularitățile fiecăruia dintre ele.

Îmi perfecționez fiecare dintre aceste laturi ale experienței profesionale, astfel că în 2006 am absolvit studiile postuniversitare de specializare „Managementul și Administrarea Serviciilor Publice”, în cadrul Academiei de Studii Economice București, în 2009 am absolvit cursurile de Master în specializarea „Dreptul Afacerilor” în cadrul Universității Titu Maiorescu, în 2012 am absolvit programul de perfecționare în ocupația de formator, iar în 2014 am absolvit programul de specializare pentru ocupația expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene.

Medierea completează foarte bine gama de soluții pe care le pot oferi clienților, atât persoane fizice, cât și juridice. Am absolvit cursurile de formare în mediere în 2011 la Human Toolkit și în același an am obținut autorizarea din partea Consiliului de Mediere.

Din ianuarie 2012 sunt membru în Uniunea Națională a Mediatorilor din România și particip la numeroase cursuri și întâlniri ce au ca subiect medierea. Acord o mare importanță pregătirii mele ca mediator, așa cum am facut și cu celelalte specializări și am capacitatea de a aborda toate tipurile de medieri cu profesionalism și dedicație. În 2014 am absovit cursul de comunicare nonviolentă „Medierea conflictelor între copii” care mă ajută în observarea unor situații mai dificile în conflict.

În 2015 am participat în cadrul proiectului „I4P România – Pregătirea Rețelei Infrastructurii pentru Pace România”  la trainingul “Reconciliere prin practici restaurative” care a avut ca scop de a contribui la dezvoltarea capacităţii de reconciliere, prin metode de intervenţie în conflict şi însuşirea noţiunilor teoretice şi a abilităţilor de bază în practici restaurative.

M-am implicat și în organizații non-guvernamentale, astfel că în 2014 am înființat alături de alți colegi Asociația Pentru Dialog, Mediere, Educaţie Și Cultură Socială, al cărei președinte sunt din 2016.

Abordarea profundă și analiza temeinică în rezolvarea conflictelor de toate felurile au la bază inclusiv experiența managerială în conducerea unei organizații, fie ea societate comercială sau cooperatistă – din poziția de consilier al managerului, fie ea instituție publică – din poziția de director general, funcție ocupată ca înlocuitor al titularului postului. În plus, experiența în controlul intern managerial în entitățile publice mă ajută să îmi stabilesc și să îmi respect obiectivele, acţiunile, responsabilităţile și termenele propuse.

Opiniile mele prind contur și în scris, prin materialele periodice postate pe blogul personal, pe care le puteți găsi și pe acest site.

Cred că în orice profesie trebuie să ai și opinie, nu doar prezență. În evenimentele la care particip îmi exprim punctul de vedere, dacă e oportun și știu că expertiza mea poate ajuta construirea unui punct de vedere corect despre un anume subiect.